Onze initiatieven voor duurzaam en verantwoord ondernemen


Met Corporate Fashion Industries werken we continu aan initiatieven rondom duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Daarmee willen we ook onze klanten motiveren om de meest duurzame en verantwoorde keuzes te maken. En omdat ‘duurzaamheid’ vaak een abstracte term blijft, lees je hieronder de concrete acties die wij ondernemen om materialen optimaal te gebruiken en daarmee verspilling tegen te gaan.

+31 (0)544 760 120 info@corporatefashionindustries.com

Keuze voor duurzame grondstoffen stimuleren

We bieden onze klanten de mogelijkheid om te kiezen voor duurzame grondstoffen, zoals recycled polyester (uiteraard niet gemaakt van petflessen), BCI-cotton en meer en meer recycled cotton. Ons doel is om in 2025 alleen nog maar recyclede materialen te gebruiken.

Hoe gaan we om met recycling?

Zodra de kleding van onze klant toe is aan vervanging (post-consumer), bieden wij de optie om deze kleding terug te nemen voor recycling. Wij verzorgen de logistiek en brengen de kleding vervolgens naar onze partner Frankenhuis in Almelo. Zij zijn specialist in duurzame verwerking van textiel.

Frankenhuis maakt gebruik van hoogwaardige technieken en focust op hergebruik. Ze heeft een groot netwerk op het gebied van recycling en circulair denken. Daarbij wordt er dagelijks gewerkt aan nieuwe toepassingen voor textielvezels. Door het vervezelen van niet-herdraagbare kleding, kan de levensduur van de grondstoffen verlengd worden. Vezels worden bijvoorbeeld gebruikt voor de productie van draagtassen, knuffeldieren maar ook in de auto-industrie.

Er wordt ook gewerkt aan chemische recycling. Met deze nieuwe technologie kan gedragen kleding verwerkt worden tot pulp, waarvan weer nieuw garen kan worden gemaakt. We werken dan naar de zogenaamde ‘closed loop’.

Met Corporate Fashion Industries staan we in nauw contact met de ontwikkelaars van deze technologie. Zo willen we initiatief blijven nemen om de grondstoffen die we gebruiken, steeds duurzamer te verwerken en opnieuw in te zetten.

Om te zorgen dat de kleding zo goed mogelijk verwerkt kan worden, houden we hier in de design-fase al rekening mee. Dit doen we door bijvoorbeeld te letten op de samenstelling van stoffen en het gebruik van accessoires.

Tot slot worden al onze artikelen verpakt in polybags van gerecycled plastic. Voor klanten voor wie we voorraadhoudend zijn, worden de dozen waarin de kleding binnenkomt hergebruikt bij uitlevering naar hun afnemers.

Duurzame bedrijfskleding

Naast recycling faciliteren we ook reiniging (door wassen of stomen) en herstel van gedragen kleding voor onze klanten. Dit doen we in samenwerking met onze partner Dobbi. Dit jonge bedrijf faciliteert en organiseert de logistiek van gedragen kleding. Dobbi werkt nauw samen met Post NL waardoor kleding op een groot aantal vaste, landelijke afgiftepunten kan worden ingezameld. Via bestaande Post NL routes komt de gedragen kleding van onze klanten bij Dobbi terecht, voor reiniging of herstel. Een super duurzame distributielijn dus, waarmee we gedragen kleding vervolgens opnieuw in kunnen zetten. En is de kleding niet meer geschikt om te dragen? Dan gaat het via Dobbi naar onze partner Frankenhuis voor recycling.

Check de herkomst van onze producten

Om de herkomst van onze producten zo transparant mogelijk te maken, bieden we klanten de optie om een speciale tool te gebruiken. Met deze tool plaatsen we een label met QR-code in de kledingstukken. Na het scannen van deze code zie je in een heldere tijdlijn, alle stappen in het productproces terug; van design tot magazijn. Zo zie je de exacte locaties terug waarop er gewerkt is aan ons product, met daarbij fotografie van dit specifieke product.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze inspanningen en activiteiten rondom duurzaam en verantwoord ondernemen? Neem dan contact met ons op.


We vertellen je hier graag meer over.